2010-10-27
 18:32:41

frågor och svar!

Var det planerat?
Ja

Hur reagerade släkt och vänner?
Min mamma vart väll inte så glad, Hon tyckte att vi skulle göra abort, Men nu är hon mer positiv till det!
Min släkt vart väll glad, Förutom mormor och morfar som tycker det är för tidigt.
Jennys mamma tyckte att det var tidigt o menade att abort vore bra, Men hon sa att hon skulle stötta oss i vilket fall, Och idag är hon väldigt positiv till det.
Hennes släkt vart glad och positiva till det
//Mathias

Bor du och Mathias själva eller bor ni fortfarande hemma båda två?
Mathias och Jag bodde tillsammans i en etta på Gideonsberg i Västerås, Men eftersom både jag och Mathias är så unga så bestämde vi redan tidigt i graviditeten att flytta hem till min mamma, där vi kunde bli stötta och ompysslade som vanliga tonårigar! Så nu bor vi hemma hos min älskade moder och här trivs vi, Men vi planerar att flytta här ifrån när bebisen är några månader! Får se hur vi har det med pengar då.
//Jenny

Vilket år är Mathias född, Vilket år är du född?
Mathias - 1992 och Jag - 1995

Hur ska du göra med skolan?
Jag vet inte riktigt än, Men det är inte så att jag behöver gå om nian utan jag klarar mig väl och slipper börja om. Har pratat med SYV om hur jag ska göra, hon tyckte jag skulle söka ändå. Tänker vara hemma med barnet minst ett år och sedan börja plugga. Eftersom jag vill ha en utbildning, isåfall blir det Livsmedels-linjen! 
//Jenny

Ska ni ta reda på om det blir pojke eller flicka?
Vi tror inte det, Iallafall inte i nuläget, Dom säger ju inte här i västerås vad det är för kön på ultraljudet, så man måste åka till stockholm privat och kolla upp det, Vilket jag och Jenny inte vill göra, Utan vi tar det helldre som en överaskning!
//Mathias

Vilka namn har du funderat på?
Vi har funderat på ett antal namn, men de namnen vi riktigt har fasnat för är, Julia & Leon
Men ibland kan det ju bli så när bebisen kommer att man ändrar sig eftersom den inte ser ut som de namnet man kanske har bestämt sig för.
//Jenny

Hur kom ni fram till att behålla barnet?
Vi hade tidigt i vårat förhållande snackat om att vi skulle skaffa barn. Man kan säga att det var planerat efter som vi börjat pratat om det och efter 6 månaden vi varit tillsammans så började jag ta graviditets test i hopp om att bli gravid, men ingenting hände, vi började längta och köpte smått så bebis tröjor osv. Men 2 Juli 2010 då small det, Jag var gravid. Och vi bestämde oss att efter allt längtande att behålla barnet och det är vi väldigt nöjda med just nu :)
//Jenny

Hur reagerade Mathias?
Jenny skrek "Mathias, Kom snabbt" O då visade hon mig att graviditetsstickan var +, Jag skrek och hoppade och dansade, Grannarna undrade nog vad jag höll på med. Det var en av dom lyckligaste stunderna i mitt liv
//Mathias
2010-10-26
 19:20:51

Ni ville se en magbild :)

Ja, så här såg min mage ut för två minuter sen ;)
Har också bestämt med min lossas mormor att hon ska köpa sängkläder + täcke o kudde åt våran ängel!
Vil ocksål tacka blivande Mormor Maria också för den fina morgonrocken och den söta kanin pjyamasen vi fick :)<3
Lägger ut bilder på de i veckan!
2010-10-26
 08:27:35

JAG KÄNDE SPARKAR!

Igår, jag lovar och svär på allt i världen. Det var nog det häftigaste som hänt mig i hela mitt f*cking liv. Jag kände det, Det sparkade till. Jag hoppade upp ur soffan med äggomelett i munnen och skrek : ÄLSKLING JAG KÄNDE DET!, Man såg på mathias att han nästan började gråta. Där satt jag med handen på magen. Jag kände verkligen en liten spark. Det liksom puttade upp på sidan av magen. Det var så j*vla häftigt. Nu känns det verkligen, nu är det på riktigt. Jag ska ha barn!

Hej mina kära läsare! Igår var en riktig upplevelse, gud vad glad jag och Mathias var. Det var sjukt hur det bara kan sparka till,

Sitter nu i skolan och hoppas på att det inte ska hända som igår. Blev lite ledsen, mycket hormoner sprutade ut och jag grät i skolan. Drog hem innan ens första lektionen började. Men nu är jag pepp igen och kan börja jobba för fullt. Idag har Mathias lovat mig att vi ska hitta på något eftersom det var länge sedan vi gjorde något riktigt roligt. Jag saknar verkligen att ha sådär kul som man hade innan man blev gravid. För nu känner man sig så tjock och lat att man inte ens orkar gå och pissa. Det är nästan hemskt. Har haft lite små ont i sidan av midjan iveckan och känt ett konstigt ilamående som stigit och sjunkigt. Men ingenting jag reagerat på.

Jag tycker magen har växt i en rasande fart och nu sitter man med lite fett liksom. Känner mig tjock mot alla andra i skolan pågrund utav att jag inte berättat något för någon förutom lärarna och de finns de som kollar på min mage, antagligen så undrar de varför min mage blir tjockare för varje vecka. ” Jag kanske sitter hemma och äter feta ost hela dagarna ;) haha”

Ja nu har jag lektion. Så jag hinner inte skriva så mycket mer, förutom att NI ÄR VÄRLDENS BÄSTA LÄSARE! Igår steg det upp från 40 till 111. Heja er :)
Kram Jenny

2010-10-25
 15:22:11

Barnvagn o spjälsäng

Hej bloggen. har inte skrivit så mycket i helgen, var i skinnskatteberg. Lägger in dessa bilder endast och sedan skriver jag mer imorgon. :) Kram Jenny

Emmaljunga Cerox. -
barnvagnen.

2010-10-20
 08:32:30

behöver ett par vantar

Hej bloggen och alla läsare :)
Kände en väldigt konstig känsla igår kväll, det liksom snurrade till i magen, som om man magdansar fast liksom inuti. Jag fick för mig att den rörde sig, eller att den gjorde en kullebytta. Det var verkligen hur häftigt som helst, Hade dock lite ont i svanskotan igår så jag kunde inte sitta rakt, utan fick ligga ned hela tiden.

Pia / blivande farmor, var hos oss igår och lämnade tvättade kläder och hälsade på. Det var trevligt,

Idag ska jag och mathias åka och titta på en skit söt barnvagn. Jag vet att det kanske är lite tidigt men jag såg verkligen en hur fin som helst. Blev total kär och tänkte : DEN SKA JAG HA!
Sedan fick jag en hormon svängning och blev skit sur och grejer, O skrek på mathias att jag inte ville ha den, Men han är inte så dum som alla andra killar utan han visste att jag ville ha den och ringde o frågade om vi kunde komma och titta. Tyvär så är det begangnad men den var hur fin som helst, nästan sprillans ny!
Så klockan 5 ger vi oss av och kollar barnvagn!

Nu börjar det kännas som man verkligen är gravid, man känner sig som en också :) Det här hur häftigt som helst och liksom gå runt och visa, o ba : hihi titta min mage, det känns verkligen skit roligt!

Min mage kurrar mer nu än för en vecka sen, Jag äter hela tiden. Igår köpte vi pizza, jag åt halva min och sen började jag smutta på mathias kebabrulle. Sen började jag må illa. Sedan åt jag godis och mat i skolan, två potioner i skolan. Ovanligt för att vara mig ! Så jag äter konstat trotts att jag är mätt så blir jag hungrig några minuter senare! *Filuren där inne är verkligen jätte hungrig* ;) 

Men jag skriver nog mera sen kanske :) Ni får ha en bra dag, kram Jenny

2010-10-18
 17:58:01

Om ultraljudet.

Det var så härligt, satt nervös som en sparv i väntrummet och väntade och väntade. Det var så sjukt, de ropade upp mig och sedan låg jag där på britsen med blivande mormor och älskling tätt intill. Barnmorskan kletade på någon gele som var kall och mathias filmade det hela. Han var så nervös att han skakade, Det var så härligt och se. Bebisens fötter som nästan sprang på tv:skärmen och jag låg där och visste inte vad jag skulle säga när hon talade till mig. Jag såg nästan hur bebisen vinkade och sa " mamma och pappa titta, vad jag kan göra" Jag var så jävla glad, hela mitt hjärta liksom sprang maraton och det kändes så verkligt att detta skulle vara början på mathias och min framtid. Jag ville gråta men ingenting kom utan jag låg där och stirrade och bara försvann in i framtiden.

Hon frågade mig om jag var kissnödig, o de må ni tro att jag var, efter all nervositet! Hon kunde ju se min kissblåsa full så jag fick gå på toa så man kunde se bättre + att hon skulle ta bättre bilder. Jag kissade och på toan började jag nästan gråta. Jag trodde verkligen inte att det var sant, Att jag och min älskling satt och tittade på våran FRAMTID <3 

När det var färdigt fick vi ett beräknat datum, samma som vi hade innan 24 mars 2011. jag och mathias log och skakade, och sedan fick vi betala för de bilder vi köpt och barnmorskan bjöd på en extra! :)

Detta var verkligen något jag och mathias avgudade! DET VAR SÅ HIMLA HÄRLIGT!<3
Vi älskar dig våran ängel, <3
2010-10-18
 17:45:57

Ultraljudsbilder! <3

Om min och älsklings lilla ängel <3:

Beräknad förlossning : 24/3-2011

Mät värden:

Skallbredd : 40 mm
Bukdiameter : 40 mm
Lårbenslängd : 24 mm
Är nu i Vecka : 17+3 (såkallat v.18)

På denna bild, så visas en arm, ingen fot som vissa tror ! :)
2010-10-16
 12:13:04

har beställt,

Har beställt detta! trotts att det är lite tidigt, men hellre förtidigt än för sent ;)
Både skötväskan och babyboxen är gratis

Libero
Paketet innehåller bl.a:

  • Ett litet paket med blöjor, Libero Newborn och Libero Mini
  • Libero engångs skötbordsunderlägg
  • Necessär med prover från Natusan
  • Tygblomma från Lamaze
  • En scarf
  • Diverse informationsfoldrar

    finns på www.libero.se


Pampers Baby Box
Paketet innehåller bl.a:

  • Pampers New Baby Blöjor
  • Pampers Sensitive tvättservetter
  • Village Magasin och DVD
  • Haklapp från Fisher Price
  • Angelcare Blöjhink från International Refills Company Ltd
  • Amningsinlägg från Pigeon
  • Tidning Vänta Barn från Vi Föräldrar
  • Information från Go'boken
  • Lactacyd Intimate Care 50 ml + Female Kit
  • Information från If

    finns på www.pampers.se
2010-10-16
 11:18:13

"pappa" skriver lite:)

Hej alla :)
Jenny gillade inte headern så mycket, så jag ändrade den lite ! 
Hon vart nöjd i alla fall!
Vad tycker ni? 

Kram Mathias
2010-10-15
 18:48:32

Morbror Daniel är här!

Hej alla kära läsare, Hoppas ni har haft en bra vecka. Det har jag trotts all stress genom både prov och redovisningar. Tack till er som gav oss tips på namn, väldigt söta! fick mig verkligen o tänka om!

Statusen för idag är väll inge speciellt förutom att min älskade moder är inlagd på lasarettet för operation för magen. Jag älskar dig och tur så gick det bra, men nu på kvällen sövs hon igen för att rätta till sår. 

Var hemma från skolan idag på grund utav en sådan he*vetes värk i svanskotan, Har haft det sedan i förrgår och det värkar fan aldrig ge sig. Har varken snubblat eller stött i med benen för hårt. Jobbigt läge lix.

Har var duktig igår och bakade en chockladkaka som "blivande Morbror" Daniel och älskling tjockade i sig!
Mums tyckte de, så nu ligger båda lata o slöa i sängen o fetar och väntar på att jag ska titta på en skräckis med dem!
Vilket jag personligen inte gillar ;) 

Ni får ha det så bra så skriver jag imorgon en skvätt! / Kram Jenny
2010-10-15
 09:18:13

v.18

Fostret:
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


2010-10-13
 12:06:03

namn förslag



på bebben som kommer i mars 2011.

2010-10-11
 13:47:15

fysjutton vad tiden går fort.

Tiden spurtar iväg. Vart har tiden tatt vägen ?,
Hinner ingenting förns det blir sent och mörkt, och när det blir mörkt blir man trött o sedan ned till bädds. Har varit sjuk nu sen i torsdags o fortfarande är man sjukt, men gör ett försök i skolan.

Var hos tandläkaren idag, jag säger dådet har ALDRIG lidit så mycket i hela mitt liv. Hon drog och slet, tryckte hårt .. o jag lovar o svär trotts min misstanke att jag svalde en ståltrådsbit. Kändes i hela kroppen. Hoppas de inte var så bara. Annars ska jag anmäla k*rringen.

Är trött och sliten, orkar verkligen inte en lektion till känner jag , så ska lata mig lite o läsa. Har ingen vidare pigghet i mig utan ögonen hänger och läpparna är torrspruckna.

Mathias fick förresten en kusin den 8 oktober, Grattis Daniel och Elin till en dotter <3

Nu längtar jag bara till ultraljudet den 18de , då mathias ska filma själva ultraljudet med en lånad kamera av hans morfar o filmen lägger vi såklart upp här :D<3

Bebisen kom snart, vi längtar efter dig,<3
Skriver kanske mer sen, Ha en bra dag kram / Jenny
2010-10-09
 16:50:38

"pappa" skriver lite:)

Hej, Kände att det var daxs att skriva lite! I helgen, Eller igår fick jag en kusin, Fast har inte träffat henne än. Jag och älskling ska kanske träffa henne imorgon. I helgen är vi i Skinnskatteberg för blivade gammelfarmor fyller 54, grattis från mig och jenny<3 Jag måste dra nu, Men jag eller älskling skriver en samanfatning av helgen sen :) 
Kram från Mathias
2010-10-09
 16:26:45

vecka.17

 


Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa

2010-10-06
 09:39:56

vecka 16.


Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram.
Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.
2010-10-06
 08:26:12

oh, minns ni Babar?

Kommer ni ihåg den söta kunga-elefanten Babar?
Visst satt man ner bänkad i soffan hela dagarna för att se han och hans familj?
Igår var iallfall jag och Mathias på ica-vallby och handlade, såg en babar film och det blev ett riktigt kap, jag kommer säkert se på Babar mer än vad vårat barn kommer , som det var tänkt att den skulle göra.

Min status de senaste veckorna efter v.12 har varit :
Helt sjukt underbara, trotts lite hormon-förändringar och att man känt sig stressad för alla dessa prov osv. Men det har gått helt okej, Mitt illamående har försvunnit och jag känner inte av de. Dock endast när jag äter för mycket fet mat, som ex. för mycket stekflott osv. Men det funkar men mår ap illa efter. Magen växer, inte egenligt mig utan mathias :D , Jag ser liksom inte de former som han ser, jag ser liksom bara "min mage"

Jag ska ha No lektion nu, ska ta och jobba lite extra i kemin och göra ett prov nästa vecka, endast för min egen skull. Jag har verkligen kämpat skiten ur mig de senaste veckorna och gjort mycket extra.
Fick förresten VG på ett fysik prov igår. * känner mig stolt *

Men ni får ha det så bra, och ni som vill komma hem till mig och kika på Babar, hör av er ;) Kram / Jenny

2010-10-05
 08:20:39

v.16

Gud vad jag tänkt på bebisen de senaste veckorna. Har nästan mått dåligt så mycket jag tänkt och tänkt. Har ibland fått ångest och tänkt hur fan vi ska klara det, men då har min super-älskling kommit till undsättning. Jag har ibland försökt att titta på magen och liksom fått kontakt, men det känns helt meningslöst och prata med sin egen mage, trotts att det ligger en liten filur där inne. Men när ångesten har kommit så har jag lagt en hand där och liksom drömt mig bort. Det känns verkligen skönt att bara luta sig tillbaka och bara tänka på sin blivande framtid. Mathias han har också tänkt, tror jag. Han tänker nog mer än mig. Han ser framemot att ta hand om en mini mathias/jenny. Och att bestämma namn. Eller det har vi ju redan gjort. Men det kommer kännas konstigt att fäktas med alla namn och bestäma riktigt sen. Tänk sen också att få byta kläder, tänk om bebisen går sönder? Vilket den inte kommer göra. Jag längtar att få byta kläder och sedan ge mathias de skita blöjorna ;) Jag längtar att få sätta bebisen i bilen och glida förbi alla som cyklar o tänka, här sitter vi längst bak i bilen :)
Jag ser verkligen framemot något som kommer ge både mig och mathias livslycka. Våran älskling!